Den nye Specialized Epic Hardtail

Den letteste serieproduceret hardtail. Den nye Epic HT.

 

 

 

Det har altid været en kamp på gram, når man kører cross-country – altid en konkurrence om at udvikle den letteste maskine. Den nye Epic HT er med sin vægt på under 800 gram, for en medium størrelse S-Works ramme, den letteste serieproduceret hardtail til dato. Og samtidig den mest komfortable og alsidige hardtail overhovedet.

Du tænker måske, at ‘komfortabel’ og ‘alsidig’ ikke burde være beskrivende for en XC-cykel i verdensklasse. Men det synes vi. For sagen er bare den, at du hverken vinder cykelløb eller sætter nye rekorder, hvis din cykel modarbejder dig i forsøget. Den nye Epic HT sætter nye standarder – for alle ryttere, i alt terræn og på alle typer spor.

Verdens letteste hardtail til dato
Specializeds ingeniører har arbejdet som besatte i deres komplette optimering af den nye Epic HT. Rammens overflødige gram er skåret fra og cyklens geometri er finjusteret. Blandt andet er cyklens kronrørsvinkel blevet reduceret. Forgaflens forskydning er justeret og så har cyklen fået et længere overrør. Alt sammen med målet om, at kunne præsentere den letteste, mest alsidige og bedste hardtail til dato.

Nøgle definitioner mellem den gamle og den nye Epic HT

Den nye Epic HT ramme er omkring 75 gram lettere (S-Works ramme, nu under 800 gram. Alle andre modeller er 11 m. 140 gram i forskel)
Den nye Epic HT ramme har en 30,9 millimeter sadelpind fremfor 27,2 millimeter på den tidligere.
Den nye Epic HT ramme har justeret kronrørsvinklen med 68,7 grader og har en reduceret fork offset.

Skriv et svar